Veelgestelde vragen

Wat is de actieradius van een elektrische e-Golf?
Met de e-Golf zelfs 230 kilometer. Maar hoe ver jij met je accu komt, hangt af van je rijstijl. Hoe efficiënter jij rijdt, hoe meer kilometers je per lading kan maken.

Hoe moet ik laden?
Het opladen van je elektrische auto is erg gemakkelijk. Het maakt niet uit of je nou thuis, op kantoor of bij een van de 70.000 laadpalen in Europa oplaadt. Laden werkt overal vrijwel hetzelfde en start met je laadsleutelhanger.

Via https://www.oplaadpalen.nl/ vind je een actueel overzicht van alle Nederlandse laadpalen.

Korte laadtijd
De e-Golf is na korte tijd aan het stroom weer klaar om de weg op te gaan. Na 5,5 uur aan een laadpunt is de e-Golf weer volledig opgeladen. Via snelladen duurt het slechts 45 minuten om de accu op te laden tot 80%.

Wat is mijn bijtelling?
De 4% bijtelling geldt alleen voor volledig elektrische auto’s zoals de Volkswagen e-Golf. 

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft verschillende voordelen, voor het milieu én voor jou. Zo stoot een elektrische auto geen CO2 en stikstof uit tijdens het rijden, wat een stuk schoner en duurzamer is. Maar ook voor je portemonnee kan een elektrische auto voordelig zijn. Zo maak je als eigenaar van een elektrische auto gebruik van verschillende fiscale voordelen, heb je te maken met lagere onderhoudskosten en betaal je een lagere prijs per kilometer voor je 'brandstof'.